Tél ízei almás fehérjés ínyenc morzsa


Hozzávalók:

  • 6 db 3x3 cm-es alma kocka
  • 2-3 evőkanál fűszerkeverék ( szegfűbors, szegfűszeg, fahéj)
  • 120g zabpehelyliszt
  • 50 g zabpehely
  • 25 g vaníliás fehérje
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál édesítőszer ( pl. xilit)
  • 2 evőkanál rumaroma

Elkészítés:


A sütőt melegítsük elő 190ºC-ra. Kenjünk ki egy sütő tálat vékonyan kókuszzsírral. Öntsük bele a kockára vágott almánkat, szórjuk rá a fűszerkeverékünket, majd jól keverjük össze.

Külön tálban a zabpelyhet, a zabpehelyisztet és az édesítőt rakjuk. Keverjük össze. Csurgassuk rá a mézet, majd kézzel dolgozzuk össze,míg morzsa állagú nem lesz. Ha ezzel kész leszünk rakjuk rá a morzsát az almára. Dobjuk be a sütőbe kb. 30-40 percre . Akkor lesz kész mikor a teteje aranybara és az alma bugyborékol.

Készítsünk hozzá vaníliasodót- kókusz,mandula, mogyoró- vagy szója tejjel keverjük össze az adag vaníliás fehérjeturmixot, és már kész is az öntet.

Karácsonyi vendégvárónak is tökéletes!

Jó étvágyat